keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Siikafile, savusiikatartar ja riisi

Kalaa jo kaipasinkin  ja tänään toteutuin kala-aterian.
Ostin ison siikafileen ja heti muutaman askeleen päässä 
oli herkullisia savustettuja kokonaisia siikoja. Joten savusiika solahti ostoskoriin.
Siikafilee sai seurakseen savusiikaa tartarina.
Tartar hupeni tänään, mutta huomenna syödään loput savusiiasta.
Nyt en käyttänyt sipulia muualla kuin siikafileitä paistaessani pannulla makua antamassa.
Ja se sipuli oli murskattua valkosipulia.

Siikafilee paistettuna
Savusiikatartar
Siikafileen paistoin voissa, johon lisäsin murskatut valkosipulinkynnet makua antamaan.
Mausteina ruususuola ja mustapippuri. 
Ohuen nahan irrotin paistovaiheessa.

Savusiikatartar
noin 150 g savusiikaa pilkottuna pieneksi
1/2  herkkukurkku pieninä kuutioina
2 rkl pikkukapriksia pienittynä
1/2 purkkia ranskankermaa ja 1/2 prk kermaviiliä sekoitettuna
ripaus ruususuolaa, mustapippuria ja hienonnettua tilliä
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi.
Tarjoa paistettujen siikafileiden, keitetyn naturelriisin ja salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.