keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Täytetyt tomaatit salaattipedillä

Tänään oli herkullista kasvisruokaa. Oli mukava tehdä kesäruokaa 
tämän kaamoksen ja loskan keskellä. Tomaatit, sipulit ja sienet sopivat hyvin yhteen.

Sienillä täytetyt tomaatit
Salaatti
200 g herkkusieniä
4 isoa tomaattia
1 sipuli ja 1 valkosipulinkynsi
voita paistamiseen
mustapippurirouhetta ja ruususuolaa
100 g Koskenlaskija levittyvää sulatejuustoa
emmental-juustoraastetta.
Puhdista ja pilko sienet pieniksi. Jätä muutama sieni salaattiin ja lohko ne.
Leikkaa tomaateista ns lakit pois. Kaavi sisukset ja  hienonna ne sekä lakit
täytteeksi tomaateille. Nosta tomaatit uunivuokaan odottamaan.
Paista sienet kuohuvassa voissa. Lisää silputut sipuli ja valkosipuli.
Mausta ja kuullota hetki. Lisää Koskenlaskija ja anna sen sulaa seokseen.
Täytä tomaatit sieniseoksella ja jätä ylimääräinen salaattiin.
Lisää tomaateille juustoraaste.  Paista uunin 220-asteessa noin 12 minuuttia.

Salaatti
Lisää pannulle voinokare ja rypsiöljyä. Paista sivuun jätetyt sienilohkot .
Lisää pannulle puolitetut kirsikkatomaatit  ja tuoretta timjamia.
Jatka paistamista 5 minuuttia. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
Ripottelin kirsikkatomaateille myös sokeria.
Revi annoslautasille rapsakkaa keräsalaattia.
Lisää mukaan herkkusienet ja kirsikkatomaatit.
Levitä ylijäänyt sienitäyte keskelle ja nosta päälle täytetyt tomaatit.
Lopuksi päälle persiljaa.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.