maanantai 16. joulukuuta 2013

Joulun perinne taatelikakku - Olutmakkara-tomaattipasta

On yksi joulunajan perinne, josta en luovu.
Se on taatelikakku. Kun selailin taatelikakun tekijöiden reseptejä,
huomasin, että hyvin samaa linjaa noudattivat suurin osa tekijöistä.
En ole varma, olenko tehnyt tätäkin versiota, en etsinyt arkistoistani tekemisiäni.
Sivupalkissani olevan taateli-kookoskakun tein viime kevättalvella.
Se on mehukas ja hyvä, mutta en nyt toistanut sitä.  
Omena-taatelipiirakkaa olen myös tehnyt, ohje löytyy linkin takaa.
Käytin tällä kertaa kakussa fariinisokeria.
*
Syödäkin pitää, että jaksaa jouluvalmisteluita tehdä.
Tänään tein valkosipuli-pippurilla maustetusta olutmakkarasta ja tomaateista
pastakastikkeen. Mausteista ja hyvää pastaa tulikin.
 

Taatelikakku
joulun perinnekakku

200 g kuivattuja taateleita ja 2 dl vettä
200 g voita
2 kananmunaa ja 1 3/4 dl fariinisokeria
1 dl kermaviiliä
1 tl leivinjauhetta, 1 tl soodaa, 1 tl vaniljasokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
Keitä taatelit vedessä soseeksi. 
Lisää kuutioitu voi ja anna sen sulaa taateliseokseen. Vatkaa tasaiseksi.
Vatkaa kananmuna ja fariinisokeri vaahdoksi.
Lisää seos jäähtyneen taateli-voiseoksen joukkoon. Lisää mukaan kermaviili.
Sekoita kohotusaineet ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin.
Sekoita jauhoseos siivilän läpi taateli-voimunaseokseen lastalla nostellen.
Kaada taikina silikonivuokaan, jos käytät muunlaista vuokaa voitele se.
Kypsennä uunin 175-asteessa 45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ennen kumoamista. 

Olutmakkara-tomaattipasta
100 g olutmakkaraa ohuina siivuina
 vajaa rasia kirsikkatomaatteja puolitettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl rypsiöljyä
1/2  prk n 180 g tomaattimurskaa
mustapippuria ja ripaus sokeria
1 dl kermaa
Hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja lisää valkosipuli.
Kuullota hetki ja lisää kirsikkatomaatit. Jatka kuullottamista.
Lisää tomaattimurska, ripaus sokeria ja mustapippuria.
Anna poreilla hetki pannulla. Lisää kerma ja tarkista maku.
Kaada kastike kypsennetyn ja valutetun fusillipastan joukkoon. Sekoita.
Nosta annoslautasille. Lisää pinnalle persiljaa ja juustoraastetta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.