tiistai 10. joulukuuta 2013

Kukkakaali-kananmunapaistos

Tein ihan tavallista arkiruokaa, sillä nyt ei ole vielä joulu.
Olen kyllä suunnitellut jo jouluruokia. Vältämme possunlihaa edelleen,
ostan kalkkunan ja pienen paistin. Kalojen suhteen olen myös kriittinen,
ei äyriäisiä, mätiä eikä silakkaa. Vaihtoehtoja jää kyllä yllin kyllin.

Kukkakaali-kananmunapaistos
Höyrytetty keskikokoinen kukkakaali pilkottuna
1 sipuli pilkottuna
nokare voita ja rypsiöljyä
viherpippurirouhetta, ruususuolaa
4 kananmunaa
2 dl juustoraastetta
Huuhdo kukkakaali.  Erottele kukinnoiksi ja höyrytä, mutta ei kypsäksi.
Silppua sipuli. Kuumenna voi ja öljy pannulla.
Lisää sipulisilppu ja kuullota pieni hetki. Lisää kukkakaalikukinnot.
Mausta ja jatka kuullottamista, kunnes kukkakaali on melkein kypsää.
Riko pannulle kananmunat, sekoita keltuainen rikki. Ripauta hieman suolaa.
Lisää päälle juustoraaste.
Laita kansi pannulle ja anna hautua, kunnes munat ovat kypsyneet.
Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa. Kokoa annos.
Höyrytin muutaman nakin, mutta niitä ei välttämättä tarvitse ottaa mukaan.
Pannulla kananmunat ovat kypsyneet sopiviksi ja uponneet kukkakaalin joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.