lauantai 21. joulukuuta 2013

Piparkakku-vadelmaherkku * Makaroni-jauhelihapaistos

Nyt on kaupoissa piparkakkurahkaa. Löysin tänään yhden purkin ja
lisäsin sen ostoskoriini. Luulen, että joulun mentyä ei piparkakkurahkaa enää ole,
taas ensi jouluna löytyy tätä sesonkituotetta.
Niinpä meillä syötiin tänään piparkakkua ja vadelmia jälkiruokana.

Pääruokana oli lasagnemaista makaroni-jauhelihapaistosta. 
Miten tavallinen ruoka voikin olla niin hyvää, johtuneeko se yksinkertaisista
raaka-aineista ja niiden yhteen sopivuudesta. Ehkäpä.
Hyvän ei tarvitse olla monimutkaista ja eksoottisen erikoista.

Piparkakku-vadelmaherkku
Vispaa desi kermaa vaahdoksi.
Yhdistä sekoittaen purkillinen piparkakkurahkaa ja vaahdotettu kerma.
Lisää ripaus sokeria.
Nosta annoslasien pohjalle kerma-rahkaseosta.
Murustele annokselle yksi piparkakku.
Soseuta 2 desiä vadelmia, kotimaisia pakasteesta sulatettuja, ja lisää mukaan sokeria.
Nosta murusteen päälle vadelmasosetta.
Toista samalla tavalla kerrokset. Lopuksi päälle kermarahkaa ja muutama ehjä vadelma.
Hyvää ja jouluista

Makaroni-jauhelihapaistos 
4 dl täysjyvämakaronia 
Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, lisää mukaan 1 rkl rypsiöljyä. 
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli  ja 3 valkosipulinkynttä hiehonnettuna 
1 tl suolaa, 1 tl maustepippuria
 Juustokastike
25 g voita ja 2 rkl vehnäjauhoja
5 dl rasvatonta maitoa
1 tl suolaa ja 1 1/2 dl juustoraastetta
Pinnalle
2 tomaattia viipaleina ja juustoraastetta
Kuullota sipulit pannulla ja lisää jauheliha ja ruskista se. Mausta.
Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot sekä maito.
Kiehauta kastiketta muutama minuutti sekoittaen.
Lisää juustoraaste ja suola.
Sekoita makaroni ja jauhelihaseos,  kaada se voideltuun vuokaan.
Kaada päälle juustokastike.
Levitä pinnalle tomaatit ja juustoraaste,
Kypsennä uunissa 225-asteessa 20 minuuttia.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.