lauantai 14. joulukuuta 2013

Savunieriä-perunasalaatti - Omenamehu-jogurttikastike

Tänään tein lempiruokaani  savunieriäsalaatin.
Olen tainnut kertoa, että pidämme täyteläisistä ateriasalaateista.
Nyt oli siis nieriän vuoro olla mukana ateriassa. Keitin Lapin puikulaperunaa
salaattiin. Se sopii hieman makeahkona salaattiperunaksi.
Kastikkeen tarjosin erikseen. Se oli omenamehun notkistama jogurttipohjainen
ja hedelmäinen kastike. Sopi hyvin tälle salaatille.

Savunieriä-perunasalaatti
Omenamehu-jogurttikastike
 3 perunaa kuutioina / Lapin puikulaa
1 kpl pehmeää friseesalaattia revittynä
pala purjon valkoista osaa silputtuna
ripaus ruususuolaa ja 2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
pala tuoretta kurkkua kuutioina
2 pientä suolakurkkua kuutioina
pallo mozzarellaa revittynä
2 kananmunaa keitettynä ja lohkottuna
 päälle tuoretta tilliä ja muutama puolitettu kirsikkatomaatti
Kokoa salaatti  ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Sekoita kevyesti.
 Sekoita kastikkeeksi
1 1/2 dl turkkilaista jogurttia
1/2 dl omenamehua ja 1 rkl sitruunamehua
1/2 dl hienonnettua tilliä
ruususuolaa ja ripaus valkopippuria
Perkaa ja lohko savunieriä paloiksi. Tarjoa se erikseen.
Annostele salaatti pääruokalautasille. Lisää päälle mehevä kastike.

3 kommenttia:

  1. Ihana ja ruokaisa salaatti. Nieriä on yksi parhaita kaloja siian ohella.

    VastaaPoista
  2. Herkullista! Tätä teen! Meilläkin tykätään ruokaisista ateriasalaateista oikein paljon.

    VastaaPoista
  3. Leena Lumi,
    Nieriä on meilläkin se paras kala.

    Heidi,
    Salaatit ovat raikkaita ja tietysti herkullisia.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.