perjantai 20. joulukuuta 2013

Unelmakääretorttu mansikoilla

Tänään toteutin joulunajan klassikkoni kääretortun.
Nyt oli vuorossa unelmatorttu ja lisäsin täytteeseen myös mansikoita.
Ne sopivat suklaisen kääreen sisään hyvin.  Valkoinen osuus ei ole pelkkää
voita ja sokeria, mukana on philadelpiajuustoa. Se tekee täytteestä kevyemmän.
Kääretortun teko on huomattavasti vaikeampaa kuin juustokakun.
Jännitän aina, miten pohja paistuu juuri sopivaksi ja  kääriminen onnistuu.
Nyt ei kääriminen ihan osunut nappiin, mutta ei se huonokaan ole.
Kuitenkin maku ratkaisee ja se oli nimensä mukaista unelmaista ja mansikkaa.

Unelmakääretorttu mansikoilla
Pohja
4 munaa, 1 dl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria
1/2  dl  perunajauhoja, 1/2 dl vehnäjauhoja, 3/4 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet.  Lisää ne siivilän läpi vaahtoon
varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
Paista 200-asteessa 10-12  minuuttia.
Kumoa pohja kookoshiutaleilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
Täyte
100 g suolatonta voia
1 dl tomusokeria, 1 rkl vaniljasokeria
1/2 rasiaa/100 g philadelpia tuorejuustoa
2 1/2  dl  huoneenlämmössä sulaneita mansikoita
Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Lisää mukaan sokerit.
Vatkaa mukaan huoneenlämpöinen tuorejuusto.
Soseuta mansikat haarukalla, valuta mansikkaneste pois.
Levitä mansikat jäähtyneelle pohjalle.
Levitä viimeisenä  vatkattu voi/juustoseos  torttupohjalle.
Kääri rullalle. Ripottele pinnalle tomusokeria.
Maistoimme päätypalat. Käärin tortun leivinpaperiin. Nostin jääkaappiin odottamaan jouluaattoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.