maanantai 6. tammikuuta 2014

Silligratiini

Jotain on jäänyt vielä jäljelle jouluajan ruuista.
Boyn sipulisilliä  oli purkissa sen verran, että sain tehtyä
siitä gratiinin. Syötiin salaatin kera. Jälkiruokana kahvin kanssa
maistui makea after eight-suklaa juuri sopivasti suolaisen jälkeen.

Silligratiini 
5 keskikokoista perunaa 
1 punasipuli ja 1 keltasipuli silputtuna
rypsiöljyä kuullottamiseen
150 g  sipulisilliä valutettuna 
ripaus valkopippuria ja tilliä
1 1/2 dl kermaa ja 1/2 dl vettä
juustoraastetta
Keitä perunat, jäähdytä ja viipaloi.
Kuullota sipulisilput rypsiöljyssä.
Nosta silliviipaleet lävikköön ja huuhtaise kylmällä vedellä.
Pilko viipaleet pieniksi.
Voitele uunivuoka ja lado pohjalle perunaviipaleet, seuraavaksi 
sipulit ja sillikuutiot, päälle loput perunaviipaleet.
Sekoita mausteet kermavesiseokseen. Kaada vuokaan,
Ripottele pinnalle juustoraaste.
Kypsennä ensin 250-asteessa 10 minuuttia ja n 15 minuuttia 200-asteessa.  
Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.