keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Jauhoton omenapiiras - Aamiaismysli

Katselin muutama päivä sitten Santeri Hämäläisen omenapiiraan valmistamista FOXilla.
Piiras houkutti kokeilemaan sitä omassa keittiössäni. Tänään sen sitten leivoin.
Auringonkukkasiemenet olin jo käyttänyt aamiasmyslin tekoon, 
joten tilalle valitsin kuorettomat kurpitsansiemenet.
Aika simppeli tehdä ja lopputulos oli kevyen hyvää. 
Jotenkin piiras hiveli  myös omatuntoa.  Siinä ei ole jauhoja, sokeria
 eikä kovaa rasvaa. Käytin rypsi- ja oliiviöljyä.
*
Maanantaina tein aamiaismysliä ja käytin siihen puolikkaan taatelipaketin,
toinen puolikas meni tänään omenapiiraaseen.
 Mysli hupenee sopivasti aamiaisella jogurtin kera.

Omenapiiras  kerma-jogurttivaahdolla
Pohja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl kurpitsansiemeniä / ap ohje auringonkukkasiemeniä
1/2 pkt taateleita pienittynä / ap ohje 8 kpl taateleita
2 rkl öljyä kookos tai rypsi
ripaus suolaa
Hienonna kaurahiutaleet ja siemenet tehosekoittajalla.
Lisää mukaan  taateirouhe  ja öljy. Sekoita.
Painele vuokaan. Esipaista 200-asteessa 10 minuuttia.
Täyte
3 isohkoa omenaa kuorittuna ja  kuutioina
1/2 vaniljatanko ja 1 rkl hunajaa
1 dl vettä
Sekoita kattilaan ja pehmennä liedellä 5 minuuttia.
Survo soseeksi perunanuijalla tai koneella.
Levitä esipaistetun pohjan päälle.
Pinnalle
Kuori ja siivuta ohuiksi viipaleiksi yksi omena.
Asettele ne täytteen päälle. Purista päälle puolikkaan sitruunanmehu.
Sekoita 1 rkl oliiviöljyä ja 1 rkl vaahterasiirappia ja ripottele piiraan päälle.
Lopuksi sirottele pinnalle 2 tl kanelia.
Työnnä piirasvuoka 200-asteeseen , paista 15 minuuttia.
Vaahdota kerma, mausta vaniljalla ja lisää joukkoon maustamatonta jogurttia.
Nauti piiraasta kerma-jogurtin kera.

Aamiaismysli
Sekoita 2 dl kaurahiutaleita, 1 1/2 dl auringonkukkasiemeniä, 1 dl maapähkinöitä ja 1 1/2 dl
kuorettomia kurpitsansiemeniä.  Aja seos tehosekoittajassa karkeaksi seokseksi.
Pieni puolikas taatelipaketti ja lisää seokseen. Lisää 2 rkl hunajaa ja 3/4 dl rypsiöljyä.
Sekoita ja lisää vielä seokseen kanelia.
Levitä uunipellille ja paahda 200-asteessa noin 20 minuuttia.
Purkita jäähtyneenä. Nauti jogurtin kera.

2 kommenttia:

  1. Tuohan on ihan raakaomenatorttu,joka on muuten raakatortuista suosikkini,paitsi että tuota on paistettu uunissa.Itse asiassa olen kerran sellaisesta postannutkin.

    VastaaPoista
  2. Jael,
    Uunissa hetken kypsytetty ja myös omenasose kiehautettiin liedellä.
    Oli hyvää, taateli antoi makeuden sopivasti.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.