tiistai 11. helmikuuta 2014

Kukkakaali-fenkolikeitto

Tänään oli keittopäivä. Ostin fenkolia ja kukkakaalia, jääkaapissa oli 
palsternakka jonka otin myös mukaan keittoon.
Keitosta tuli täyteläistä ja sopivan paksua. 
Olen viime päivinä työstänyt tietokoneongelmien parissa.
Sähköpostit tulevat kyllä iPodiin, mutta eivät tälle pöytäkoneelle,
johon on vaihdettu uusi Windows-ohjelma.
Samoin lukijapaneelit eivät näy blogeissani, olen yrittänyt jos jonkinlaista
keinoa. Sain ne muutaman kerran muutamaksi kymmeneksi sekunniksi näkyviin
ja sitten hävisivät taas. Olen yrittänyt päivittää, ladata, poistaa esteitä eikä
mikään auta. Olisi mukava, jos koneelle tulisi ongelmakohdalle punainen teksti,
mikä mättää ja mitä pitää tehdä. Postia olen lähetellyt, mutta apua ei ole tullut.
Teidän koneillanne lukija-paneeli kuitenkin näkyy ja omalla iPodillani, joten ei ole hätää.

 1 kukkakaali 500 g pilkottuna
1 fenkoli 250 g pilkottuna
1 palsternakka 100 g pilkottuna
4 kevätsipulin vaaleaa osaa pilkottuna
3 rkl voita kuullottamiseen
 6 dl kasvislientä
2 tl sokeria, 2 tl ruususuolaa
mustapippuria rouheena, 1/2 sitruunan mehu
 2 dl kermaa
Kuullota pilkotut kasvikset voissa.
Lisää kasvislieni ja anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Mausta  ja soseuta keitto. Lisää kerma ja anna kiehahtaa.
Lisäsin annoslautasille vihreää kurkkua viipaleina ja persiljaa.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa lämmintä keittoa ja todella kaunis lautanen!

    VastaaPoista
  2. Vaalea keitto sopii hyvin lautasen siniseen kuviointiin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.