torstai 20. maaliskuuta 2014

Gluteeniton kukkakaalipiirakka

Tänään sain yllätysvieraita. Veljeni soitti ja pyysi meitä
kahville läheiseen seurakuntakeskukseen ja oli antoisa kahvihetki.
Tämän jälkeen menimme meille ja päätin valmistaa iltapäivälounaan.
Gluteenin haitat ovat viime aikoina olleet esillä eri medioissa. Olen päättänyt
välttää gluteenia kaikin tavoin, kaappiin olen varannut jo jauhoja eri tarkoituksiin.
Veljeni on epäluuloinen uusien ruokien ja varsinkin kasvisten suhteen.
Minulla oli nyt tuhannen taalan paikka saada hänet vakuuttuneeksi, että gluteeniton
sekä kasvikset ovat terveellisen hyvää ruokaa.
Olin jo aikaisemmin etsinyt gluteenittoman piirakan pohjan reseptin.
Pohja oli helppo ja se syntyi nopeasti. Eilen ostin luomukukkakaalia, jota käytin nyt
piirakan täytteeksi, lisäsin mukaan vielä parsakaalia, jota jäi eilen yli.
Piirakasta tuli sen verran hyvää, että vieraat santsasivat ja me myös.
Salaattikin hupeni. Mukavaa, että onnistuin valmistamaan vieraille  hyvän aterian. 
 
Gluteeniton kukkakaalipiirakka
Pohja
 3 dl  Semper jauhoseosta
100 g kirnuvoita
1 muna
Nypi voi jauhoseokseen, lisää kananmuna ja sekoita taikinaksi.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle (halkaisija n 28 cm)
Laita uuni 200-asteeseen.
Täyte
400 g kukkakaalia höyrytettynä al denteksi
n 150 g parsakaalia höyrytettynä
1 dl semper jauhoseosta
3 munaa
1 dl rasvatonta maitoa
suolaa, mustapippuria
reilu 1 dl forte-juustoraastetta
120 g vuohenjuustokiekko pilkottuna
päälle tuoretta persiljaa
Pilko al denteksi höyrytetty kukkakaali ja levitä pohjan päälle.
Levitä reunoille parsakaalinuput, jos haluat käyttää parsakaalia.
Sekoita jauhot, munat, maito ja mausteet ja kaada se piirakan päälle.
Raasta pinnalle fortejuusto ja lisää lopuksi pilkottu vuohenjuusto.
Laita piirakka uuniin ja laske lämpö 180-asteeseen 
Paista piirakkaa 40 minuuttia. Ripota päälle tuoretta persiljaa.
Piirakka maistui hyvältä lämpimänä. Maistunee myös kylmänäkin.

Sekoitin piirakan  seuraksi rucolaa ja pehmeää friseetä.
Ripottelin kastikkeeksi sitruuna-oliiviöljyä.
Lisäsin mukaan kevätsipulisilppua, paprikasuikaleita ja terttutomaattia.
 

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi hyvältä piirakalta.Itsekin teen paljon gluteenittomia leivonnaisia,ja yritän välttää gluteenia,ainakin mitä minun ruokavaliooni tulee.Teen kyllä sitten tavallisia leivonnaisia muille..

    VastaaPoista
  2. Tämä oli kyllä mehukas ja hyvä, sopii syödä lämpimänä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.