sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Punainen osso buco ja riisit

Aina silloin tällöin teen osso bucoa. Tänään tein, en vain voinut vastustaa
lihatiskillä upeita härän potkakiekkoja.  Vaihtelen hieman tekotapoja.
Tänään peesasin Sikken ohjetta ja  se oli hyvä valinta.
Tosin minulla ei ollut tuoreita rosmariinia ja timjamia, käytin siis kuivattuja.
Kyllä niistä maku lähti sopivasti. Haudutin ruoan taginepadassa, siinä tulee
mielettömän hyvää jälkeä. Ja se sitruunankuori oli hyvä vinkki, se antoi pikantin makulisän.
Oma ideani oli kypsentää riisi osso bucon mausteliemessä, riisi todella maistui.

Punainen osso buco ja riisit
4 kpl härän potkakiekkoa
suolaa ja rouhittua mustapippuria
rypsiöljyä
4 pienehköä salottisipulia lohkoina
2 isoa valkosipulinkynttä murskattuna
1 iso porkkana lantteina
kuivattua rosmariinia ja timjamia
laakerinlehti
4 dl  lihalientä
sitruunankuorta viipaleena 
250 g paseerattua tomaattia 
Ota potkaviipaleet huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Hiero niihin mausteet
suola ja mustapippuri ennen ruskistamista. Kuumenna öljy pannulla.
Ruskista kiekot molemmin puolin kuumalla pannulla.
Lisää pannulle öljyä ja kuullota sipulit, porkkanalantit sekä rosmariini ja timjami.
Lisää pataan kiehuva lihaliemi ja kuullotetut kasvikset, laita liemeen laakerinlehti.
Nosta potkat kiehuvaan liemeen. Lisää potkille viipale sitruunankuorta.
Anna kiehua hetki ja lisää mukaan paseerattu tomaatti.
Anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 2 tuntia.
*
Keitä riisi. Mittaa keitinvedeksi potkien haudutuslientä ja jatka lihaliemellä
riippuen siitä kuinka monta riisiannosta keität.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.