maanantai 28. huhtikuuta 2014

Gluteenittomat omenaletut

 Jääkaappiin oli jäänyt puoliksi käytetty mascarponepurkki,
se kelpasi hyvin lettutaikinaan. Ostamani omenat eivät olleet
kovinkaan mehukkaita silleen syötäviksi, niinpä nekin pääsivät mukaan.
Aloitin omenalettujen valmistamisen.

1 kananmuna, 1/2 purkkia mascarponea, 3 dl rasvatonta maitoa,
1 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja), 2 rkl kauraleseitä,
1 tl leivinjauhetta ja puolikas tl ruokasoodaa, 2 rkl sokeria, vajaa tl kanelia
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi.
Raasta sekaan 2 dl kuorittua omenaa ja sekoita.
  
 Paista lettupannulla. Käytän lettujen paistamiseen aina
Floran juoksevaa margariinia. Se ei räisky ja paistojälki on hyvä.
Lisäksi pullosta on helppo annostella sopivasti pannulle.
Letut syötiin omenaraasteen kera. Huomasin, että omenat maistuivatkin
raastettuna ihan mehukkailta. Puumaisuus oli hävinnyt.

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköiset letut:)

    VastaaPoista
  2. Nämä olivat kyllä hyviä. Mascarpone sopii hyvin lettuihinkin

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.