sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Kananpojat viinissä - Jäätelö luumuilla

Kaupan pakastealtaasta löysin ranskalaisia kananpoikia.
Ne olivat juuri sopivia kypsentää kokonaisina suhteellisen pienessä ajassa.
Pyörähdin Alkossa ostamassa kananpojille chardonnay-valkoviiniä.
Viini oli australialaista Hardys vm 1853, sopii myös nauttia ruoan kanssa.
Kananpojat kypsyivät hyvin yksinkertaisella tavalla ja olivat hieman vaativia syötäessä,
mutta mehukkaan hyviä. Kypsensin viipaleperunat liedellä kiehauttaen.
Raikas salaatti sopi myös kokonaisuuteen.
Ostamani luumut olivat hieman kovia, joten viipaloin ne ja kypsensi kattilassa pehmeiksi.
Lämpimät luumut, jossa myös mukana omenaa, syötiin jäätelöllä.

Kananpojat viinissä
Viipaleperunat
Salaatti
2 kananpoikaa  450 g/kpl
2 rkl auringonkukkaöljyä
4 valkosipulinkynttä, tuoretta timjamia
rouhittua mustapippuria ja paprikaa jauheena
2 dl valkoviiniä chardonnay
kastikeaineina
1 dl/1 prk ranskankermaa
3-4 tl dijonsinappia
1 1/2 dl juustoraastetta mustaleimaemmental
suolaa ja mustapippuria
Ota pakastetut kananpojat edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan.
Ota ne huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista.
Kuumenna öljy pannulla. Avaa kananpoiken narut  ja vedä ne pois.
Laita kuumalle pannulle ja litistä niitä hiukan, että ruskistuvat tasaisesti.
Lisää pannulle murskatut valkosipulin kynnet ja timjami.
Ruskista pinnat kauniin kullanruskeiksi.
Nosta kananpojat uunivuokaan, laita mukaan myös paahtuneet valkosipulit.
Huuhtaise pannu vesitilkalla ja kaada se vuokaan.
Lisää valkoviini ja valele kanoja. Peitä vuoka foliolla
ja kypsennä 175-asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes kananpojat ovat kypsiä.
Sekoita ranskankerma, dijonsinappi, juustoraaste ja mausteet.
Kaada seos uunivuokaan nesteeseen ja sekoita. Anna kypsyä noin 10 minuuttia
tai kunnes juusto on sulanut. Kastike sopii hyvin perunoille ja kanalle.
 Annos on yksinkertainen, puolitin kananpojat.

Salaatti 
Friseetä, rucolaa, kirsikkatomaatteja, hunajamelonia
  Öljy-balsamicokastike
*

Jäätelöä luumu-omenalohkoilla
Viipaloin hieman kovat luumut sekä omenan kattilaan. 
Mukaan ruokosokeria, kanelia ja vaniljasokeria.
Kypsytetään hetki, kunnes ovat sopivan pehmeitä.
Nautitaan hieman lämpiminä kylmän jäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.