tiistai 1. huhtikuuta 2014

Kasvislaatikko

Mies oli menossa auton huoltokäynnille.
 Vinkkasin hänelle, että pyörähdä Super K-kauppaan ja osta vitosella
kaikki se mitä sillä saa. Aikamoinen lasti sieltä tulikin,
hunajameloni, cantaloupemeloni, päärynöitä  iso rasia ja parsakaali.
Tänään aloitin  vitosen satsista ja lisäsin jääkaapista lisää.
Ja pian uunissa kypsyi kasvislaatikko.
Aamulla meillä juodaan meloni-päärynäsmoothiet.
Ehkäpä huomenna keitän keiton.

Kasvislaatikko 
Huuhtele, kuori ja pilko kasvikset,
puolikas parsakaali, puolikas kukkakaali, 2 vihreää omenaa.
Huuhtele keltaiset paprikat, halkaise ja poista sisus.
Laita kuumaan uuniin  ja anna kypsyä 15 minuuttia. Pilko paprikat.
Silppua pala purjoa ja kaksi valkosipulin kynttä. Kuullota ne pannulla rypsiöljyssä,
lisää myös omenaviipaleet kuullottumaan.
Kun kaikki tämä on tehty, kokoa ainekset uunivuokaan ja mausta suolalla ja mustapippurilla. 
Sekoita purkilliseen ranskankermaa paprikaa, ripaus suolaa, yrttipestoranskankermaa,
lopuksi vielä kananmuna ja tilkka maitoa. Sekoita seos kasvisten joukkoon.
Raasta pinnalle goudaa. Kypsennä 200-asteessa noin 30 minuuttia.
Sekoita salaatiksi friseetä, kevätsipulia, päärynäviipaleita ja kevyesti pannulla
kypsytettyjä minitomaatteja sekä kastikkeeksi sitruunaoliiviöljyä. 
Nauti salaatista sillä aikaa, kun kasvislaatikko kypsyy.
Kasvislaatikko juuri uunista tulleena.  
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.