keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Lohimousse saaristolaisleivällä - Mustikkakukkapiirakat

 Ostin savustetun lohifileen. Filee oli laadukkaasti fileoitu ruodottomaksi,
 kaikki turha oli poistettu vain nahka oli tarpeellisena jätetty.
Poistin nahan ja valmistin savufileestä moussea. Filee sopi  erittäin
hyvin tähän tarkoitukseen. Ostin hyvää saaristolaisleipää, jolla mousse oli sopiva tarjota.

Lohimousse
noin 300 g savustettua ruodotonta lohifilettä pienittynä
1 pieni punasipuli hyvin pieneksi silputtuna
vajaa 2 dl turkkilaista jogurttia
sitruunasta puristettua mehua noin 2 -3 rkl
ruususuolaa, kuivattua  tilliä, mustapippurirouhetta
Pieni lohi tasaiseksi. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi.
Leikkaa saaristolaisleipä viipaleiksi. En poistanut reunoja, jos haluat sen voi tehdä.
Itse haluan jättää reunat, koska reunat ovat osa leivän makua ja ronskiutta.
Leivitä leiville levitettä, ne hieman kostuttavat leipää.
Päälle vapaamuotoisesti ja runsaasti moussea. Lisäsin vielä sitruunamelissalehden,
kurkkuviipaleen ja vadille lohkottuja luumukirsikkatomaatteja. 
Juomaksi nautittiin puolikuivaa valkoviiniä.
 Hienostelemattomat lohileivät
 Sekoitin sopivan salaatin lisukkeeksi. Babypinaattia, pehmeää friseetä,
kevätsipulia, kurkkua, suippopaprikaa ja balsamicokastike

Mustikkakukkapiirakat
 Leivoin muffinsivuokaan valmiista lehtitaikinasta kukkamaiset pikkupiirakat.
Muotoilin neliön muffinsikoloon ja voitelin kananmunalla.
Sekoitin sulatetut mustikat, hieman sokeria ja kolakeksimurustetta
ja lisäsin seoksen pikkupiirakan keskiöön.
Paistoin 200-asteessa 20 minuuttia.
 Juuri uunista tulleena
Kukkapiirakat nautimme jäätelöpallon ja kahvin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.