sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Kasvislaatikko

 
Tänään kypsytin uunissa kasvislaatikon. Otin mukaan varhaiskaalta,  sipulia, varsiselleriä,  
kesäkurpitsaa. Piti ottaa mukaan  pinaattia, mutta  huomasin, että olinkin ostanut
vuonankaalta. Laitoin sitä ja hyvinhän sekin meni. Tietysti miedompaa kuin pinaatti.

n 350 g varhaiskaalta pilkottuna
1 iso sipuli silputtuna
1 kesäkurpitsa pilkottuna
4 varsisellerin vartta pilkottuna
voita ja auringonkukkaöljyä kuullottamiseen
kasvisliemikuutio 
mustapippuria ja suolaa
1 prk/200 g  ranskankermaa
3/4 dl kermaa
1/2 prk tacokastiketta
2 kourallista vuonankaalta tai babypinaattia huuhdeltuna
emmental-juustoraastetta
Huuhtele kesäkurpitsa ja varsisellerit. Pilko ja silppua kasvikset.
Kuullota kasvikset voi-öljyseoksessa erissä muutaman minuutin ajan.
Nostele ne uunivuokaan ja sekoita keskenään.
Mausta mustapippurilla ja suolalla.
Huuhtele pannu vesitilkalla ja liota nesteeseen kasvisliemikuutio. Kaada liemi vuokaan.
Sekoita ranskankerma, kerma ja tacokastike. Levitä se sekoittaen vuokaan.
Laita vuoka uunin 200-asteeseen ja kypsytä 20 minuuttia.
Ota vuoka uunista ja lisää pinnalle huuhdellut vuonankaalet tai pinaatti.
Ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä vielä noin 15 minuuttia.  

Pinnalle vuonankaalta ja juustoraastetta.
Ja uuniin 15 minuuttia.Nauti salaatin kera.

2 kommenttia:

  1. Näyttäpä hyvältä. Tätä täytynee kokeilla. Löysin blogisi ja tänne palaan toistekin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos.
    Kävin blogissasi ja hyvää ruokaa näyttää olevan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.