torstai 15. toukokuuta 2014

Paholaisen kanapata

 Luin aamulla Keskipohjanmaa-lehteä ja innostuin ruokatorstain 
sivuilla tästä paholaisen kanapata-ohjeesta. Tosin ohjeessa käytettiin broileria,
joka sopi minulle oikein hyvin. Päätin heti kokeilla nimestä huolimatta tätä ohjetta.
Nimi ja ulkonäkö kertoo että maku on vähän tuhdimpaa.

1/2 dl rypsiöljyä
340 g broilerin ohutleikettä suikaleiksi leikattuna (maustamaton)
1 suippopaprika suikaleina
1 iso tomaatti kuutioina
1 pieni punasipuli silppuna
2rkl inkivääritahnaa/ käytin 1rkl inkivääriraastetta
2 rkl valkosipulitahnaa/käytin 2 valkosipulikynttä raastettuna
1 dl purjon valkoista osaa silputtuna
3 rkl soijakastiketta
1 dl ketsuppia
2 tl chilirouhetta
1/2 limen mehu/käytin sitruunamehua
Kuumenna öljy, lisää broilerisuikaleet. Leikkaa sipuli, purjosipuli ja suippopaprika
silpuksi, suikaleiksi ja tomaatti kuutioiksi.
Kun broilerisuikaleet ovat ruskistuneet, lisää joukkoon inkivääri- ja valkosipuliraaste
sekä soijakastike. Hauduta  pari minuuttia.
Lisää ketsuppi ja muut aineet, sitruunamehua lukuunottamatta.
Kuumenna reilusti pari minuuttia ja sekoittele.
Lisää lime/sitruunamehu ja vähennä lämpö minimiin ja anna hautua kannen alla.
 Sipulia, purjoa, paprikaa ja tomaattia vähän ennen pannulle menoa.
 Salaattiin sekoitin  provencesalaattia, kurkkua ja tuoretta ananasta sekä oliiviöljyä ja sitruunamehua. Raikasta paholaisen padan kanssa.
Keitetty riisi sopi hyvin tämän broileriruoan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.