sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Porkkana-omenarisottopata

 Ostin broilerin ohutfilettä ja ilman mausteita ja muita litkuja.
Kauppojen hyllyllä ovat enemmistönä maustetut broilerituotteet.
Joskus joutuu oikein etsimään, että saa naturellia.
Päätin valmistaa pataruokaa ja suikaloin noin 300 g ohutfilettä.
En osta myöskään valmiiksi suikaloitua broilerinlihaa. Mieleeni tulee aina, että
 valmiiksi suikaloidut on vedetty ns jämäpaloista.

Porkkana-omenarisottopata 
300 broileritfilettä suikaleina
2 rkl auringonkukkaöljyä tmv
3 tl  currya ja muutama rouhaisu mustapippuria
1 sipuli silputtuna
2 1/2 dl rikottuja ohrasuurimoita (luomu) /riisi käy myös, jos haluaa gluteenitonta
3 porkkanaa kuutioina
5 dl kanalientä
2 1/2 omenaa keskikokoa kuutioina
suolaa ja silputtua persiljaa
Leikkaa fileet suikaleiksi. Ruskista ne nopeasti pannulla ja mausta
currylla ja mustapippurilla. Nosta filesuikaleet lautaselle odottamaan.
Kuullota silputtu sipuli ja ohrasuurimot kattilassa öljytilkassa.
Kaada mukaan kiehuva kanaliemi ja lisää porkkanakuutiot.
Kypsytä kattilassa kannen alla matalalla lämmöllä noin 15 minuuttia.
Jos on tarvis lisää hieman kiehuvaa vettä, että seos pysyy mehevänä.
Lisää mukaan fileesuikaleet ja omenakuutiot. Anna kypsyä vielä noin 10 minuuttia.
Ripottele mukaan persiljaa ja suolaa, jos sitä tarvitaan.
 
 Hyvää oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.