maanantai 12. toukokuuta 2014

Valkosuklaajuustokakku paistettu


Vasta sunnuntaiaamuna leivoin valkosuklaajuustokakun. Kakku on paistettu versio, sillä pidän enemmän paistamalla kypsytetyistä kakuista. Aamukahveille ei kakku ennättänyt eikä ollut 
väliksikään, sillä h-hetki oli vasta iltapäivällä. Loppuvaiheessa kakku sai jäähtyä jääkaapissa.
Valitsin täytteeksi ricottajuustoa ja hunajalla maustettua philadelphia-tuorejuustoa sekä tietysti 
kananmunia. Valmistin päälle maitosuklaakuorrutuksen ja se ei ihan ns sulanut sileäksi,
vaan suklaassa oleva pieni rakeisuus näkyy kuorrutuksessa. Se on tosin vain esteettinen seikka.  

Pohja
100g voita, 1 dl ruokosokeria, 1 muna, 2 1/2 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta,
1/2 dl kaurahiutaleita ja vajaa 1 tl leivinjauhetta.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna sekoittaen. Sekoita kuiva-aineet ja
sekoita taikinaan tasaiseksi.  Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Levitä taikina pohjalle ja reunoille.
Täyte
1 prk/250g ricottajuustoa ja 1 tl vaniljasokeria
2 prk/350g hunajalla maustettua tuorejuustoa
1 dl kermaa
reilu 1 dl sokeria  
3 munaa sekoitettuna
1/2 dl maissijauhoja tai perunajauhoja
100 g valkosuklaata sulatettuna
Sekoita täytteen ainekset keskenään tasaiseksi.
Kaada vuokaan. Kypsennä uunin alatasolla 175-asteessa 50 minuuttia.
Anna jäähtyä vuoassa ennen kuin irrotat kakun.
Suklaakuorrutus
1/2 dl kuohukermaa, 150 g maitosuklaata paloiteltuna, 1 rkl voita
Kuumenna kerma ja ota pois liedeltä. Sulata suklaa kuumaan kermaan sekoittaen.
Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte jäähtyneelle kakulle.
Nosta kakku jääkaappiin.
Kakkua riittää, vielä on puolikas jäljellä
Laitanpa kuvan vielä ennen kuorrutusta.
Näinkin kakun voi tarjota, vadelmat sopisivat pinnalle.

2 kommenttia:

  1. Onpa kaunis halkeilematon pinta tuossa kuorruttamattomassa kakussa!

    VastaaPoista
  2. Paistettu juustokakku tosiaan repeilee helposti. Tämä onnistui hyvin eikä repeämiä tullut.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.