sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Kasviskaalikeitto - Mansikoita kuusenkerkkäsiirapilla

 Tämä keitto ei ollut mitään sunnuntaituokaa, mutta väliäkö sillä. En jaksanut pakertaa
mitään erikoisen mahtavaa. Ainakin oli hyvää ja kevyttä. Keitossa ei ollut lihanmurustakaan, 
lihanmakua sentään oli ja se saatiin kasviksesta tarkemmin lipstikasta.
 Raejuusto sopi hyvin tähän kevyeen kombinaatioon. 
Jälkiruostakaan ei tullut huonoa omatuntoa kaalikeiton jälkeen.

puolikas eli n 500 g varhaiskaalta pilkottuna
2 sipulia suikaleina
3 porkkanaa puolikas lantteina
pala juuriselleriä kuutioina
voita kuullottamiseen
2 varsiselleriä pieninä paloina
2 lipstikan lehdykäistä silputtuna
6 dl kasvislientä
1 tl suolaa, meiramia, muskottipähkinää
päälle persiljasilppua
raejuustoa annoksille
Kuullota kuumassa voissa sipulit ja laita  kattilaan.
Seuraavaksi  kuullota porkkanat ja juuriselleri ja kattilaan.
Viimeisenä on kaalin vuoro kuullotukseen, lisää vähän voita.
Lisää kaali myös kattilaan muiden joukkoon. Kaada päälle kiehuva kasvisliemi.
Lisää kattilaan silputtu lipstikka ja varsiselleri. Mausta keitto.
Anna keiton muhia miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat kypsyneet.
Ripottele pinnalle persiljaa ja annoksille raejuustoa. 
 
 Hellalla on keitto valmis.

 Mansikoita ja jäätelöä
Nyt oli sopiva hetki käyttää kuusenkerkkäsiirappia (joka oli sattuneesta syystä mehumaista).
Ellei kuusenkerkkää ole, sopii valita vaikka hunaja- tai ruokosokerisiirappia.
Tein näin, murskaa puhdistetut mansikat karkeaksi seokseksi.
Annostele vuorotellen jäätelöpallojen kanssa jälkiruokalaseihin. Lopuksi liruttele sekaan
kuusenkerkkäsiirappia tai valitsemaasi siirappia.
Nauti tästä yksinkertaisen hyvästä jälkkäristä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.