sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Tomaattinen broileripata

 Olipa mukava käydä sunnuntaina kaupassa. Oli väljää ja leppoisaa.
Melkein nautin ostamisesta. Teen aina kauppalistat mukaani, vältyn siten inspisostoksilta.
Tosin kyllä niitäkin tulee tehtyä, jos huomaan jotain houkuttelevaa.
Etsin maustamattomia broilerinfileitä taas jonkun aikaa, maustettuja on vaikka millä mitalla.
Laiskottelin vielä tänään ja valmistin broileria helpolla tavalla. Tulipa siitä hyvää.

n 500 g broilerin filettä  
nokare voita ja rypsiöljyä
1 keskikokoinen sipuli lohkoina
3 valkosipulinkynttä murskattuna
1 isohko punainen paprika suikaleina
tuoretta timjamia, pari laakerinlehteä, puolen sitruunan mehu
1/2 l kanalientä
Kuumenna voi ja öljy. Leikkaa fileet kahteen osaan ja ruskista ne kevyesti voi/öljyssä.
Kaada fileet pataan. Kuullota pannulla samassa voiseoksessa sipulit  ja nosta ne pataan.
Lisää mukaan paprikasuikaleet ja mausteet sekä sitruunamehu.
Kaada mukaan kiehuva kanaliemi.
Kypsennä pataa miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
1rs/250 g kirsikkatomaatteja puolitettuna ja huuhdottuna
Lisää ne pataan ja kypsennä vielä 10 minuuttia.
Tarkista maku. Tarjoa keitetyn riisin kera.
Padassa kypsentäminen on vaivatonta.
Ja nyt leipomaan ananaskakkua. Ostin tuoreen ananaksen ja se pilkotaan kakkuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.