torstai 10. heinäkuuta 2014

Avokadosalaatti - Mansikkasinihomejuustosalaatti

 Kesäpäivän illalliseksi sopivat tänään salaatit. Eilen siskoni toi kasvimaaltaan roomansalaattia ja mangoldia.
Niitä oli vielä jäljellä. Salaatit säilyvät pestyinä jääkaapin vihannesosastolla
useita päiviä tuoreina. Kääräisen ne vihannespussiin.
Kokosin salaatit annoslautasille, se oli kätevä ratkaisu. Mitään ei jää nahistumaan.
Valion kotijuuston olin ostanut juuri salaatteja varten. Se sopii hyvin , pyöräytin juustolle
vähän mustapippurirouhetta. Pakastin eilen ensimmäiset mansikat. Jätin mansikoita
jääkaappiin aamujogurttia varten. Nyt tein  jälkiruokaa sinihomejuuston kera.
Kokosin salaatin näin.
Huuhdellut ja salaattikuivurissa pyöräytetyt  roomansalaatti- ja mangoldilehdet,
silputtua kesäsipulinvartta, puolitettu avokado suikaleina, kotijuustoa paloina päälle mustapippurouhetta.
Kastike oliiviöljy-sitruunavinegrette, jossa ripaus sokeria ja suolaa.
Tämä oli sopiva ateria illalliseksi.
Paloittelin mansikat ja nostelin ne annoslautasille.
Kuution päälle sinihomejuustoa. Lirutin päälle juoksevaa hunajaa.
Lopuksi lisäsin mukaan minttua ja basilikaa.
Hyväähän tämä oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.