lauantai 26. heinäkuuta 2014

Täyteyt paprikat ja siikafileet naurisgratiinilla

 Tänään oli yhden aterian lauantai. Ruoka oli hyvää ja kuvaaminen häätäistä,
koska oli aikamoinen nälkä helteestä huolimatta.
Tomi Björkin paprikaohjeen löysin  grillikauden parhaat-vihkosesta.
Joskus kannattaa selailla mainoslehtisiäkin. Nämä paprikat jäivät heti mieleni sopukoihin,
Näitä tulee tehtyä useammankin kerran. Kuvassa paprikat vasta uunista tulleina ja vielä pellillä.

Täytetyt paprikat
2  punaista paprikaa
2 keskikokoista sipulia
2 valkosipulinkynttä
öljyä
tilkka hunajaa
2 rkl smetanaa
1 herkkukurkku
chiliä ja suolaa
Puolita paprikat ja poista siemenet. Sipaise paprikat öljyllä.
Esikypsennä paprikoita uunissa tai grillissä, kunnes ne saavat vähän väriä
Suikaloi sipulit ja hienonna valkosipulikynnet.
Paista sipuleita öljyssä pannulla, kunnes pehmenevät. Lisää tilkka hunajaa
ja kuumenna hetki. Sekoita mukaan smetana ja kuutioitu kurkku. 
Mausta seos. Täytä paprikat hunajasipuliseoksella ja kypsennä uunissa tai grillissä.
Tarjosin paistettujen siikafileiden ja naurisgratiinin kera.


Naurisgratiini

 Kuori ja viipaloi kaksi keskikokoista naurista.
Voitele vuoka öljyllä ja lado naurisviipaleet vuokaan.
Mausta ruususuolalla. Sekoita kermatilkkaan vettä ja kaada vuokaan.
Ripottele pinnalle täysjyväkorppujauhoja ja juustoraastetta.
Gratinoi uunissa kunnes nauriit ovat kypsiä.

Aterian kaikki osaset yhdessä.  Täytetty paprika, naurisgratiini,
voissa paistetut siikafileet ja rucolaa.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.