torstai 28. elokuuta 2014

Lihamureke italialaisittain ja pannulohkoperunat

 Pitkästä aikaa tein jauhelihamurekkeen. Tein sen myös aivan uudella tavalla italialaisittain.
Laitoin murekkeeseen öljyyn säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja, kapriksia,
chiliä, valkosipulia ja suomalaisittain maustepippuria ja sipulia.  
Jatketaan ohjeesta.

400 g naudanjauhelihaa
3/4 dl täysjyväkorppujauhoja
1 pieni sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi raastettuna
n 100g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä ja pienittyinä
1 rkl kapriksia pienittyinä
1 muna
ruususuolaa, maustepippuria, chiliä
1/2 dl kermaa
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi.
Voitele suorakaidevuoka öljyllä, jos käytät silikonivuokaa, kuten minä,
öljyämistä ei tarvita.  Täytä vuoka lihamureketaikinalla. 
Paista 200-asteessa noin 30 minuuttia.
 
Höyrytin lisukkeeksi parsakaalia, jota on nyt kaupoissa parhaimmillaan. 

 Lisukkeeksi perunalohkoja. Ensin keitin ne melkein kypsiksi, valutin, maustoin paprikalla
ja lopuksi paistoin ruskistuneessa voissa pannulla. Olivatpa ne hyviä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.