sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Kaalilaatikko rusinoilla

 Kaalilaatikko on niin hyvää, että sitä sopii tehdä useammankin kerran syksyisin.
Tänään tein laatikon hieman eri tavalla ensin keitin ja sitten paistoin.
Mieleeni muistui lapsuuteni kaalilaatikko, jossa oli rusinoita.
Niinpä lisäsin tähän versiooni rusinoita enkä katunut.  Kaaliin sopii makeus,
laitetaanhan perinteisesti mukaan siirappiakin. Tästä taas muistui mieleen kuusenkerkkäsiirappini,
sekin olisi sopinut laatikkoon. 

Kaalilaatikko rusinoilla
1 kg keräkaalia pilkottuna
4 dl vettä ja 2 tl ruususuolaa
3 pienehköä sipulia pilkottuna
400 g naudanjauhelihaa (17%)
1 tl ruususuolaa, 2 tl maustepippuria ja ripaus valkopippuria
mustapippurirouhetta
2 rkl tummaa siirappia
1 dl puuroriisiä
1 dl rusinoita 
2 dl kermaa
pinnalle voinokareita
Silppua kaali ja poista kanta.
Kuumenna vesi kattilassa, lisää suola ja kaali.
Anna hautua puolisen tuntia, sekoita välillä.
Ruskista jauheliha. Lisää mukaan sipulisilppu ja kuullota hetki.
Lisää mausteet. Sekoita seos hautuneen kaalin joukkoon.
Lisää siirappi, kerma, riisit ja rusinat. Sekoita.
Kaada kaaliseos uunivuokaan.
Lisää vuoan pinnalle voinokareita.
Kypsennä 175-asteessa noin 40-50 minuuttia.
Lisukkeeksi tarjosin omatekemääni puolukkahilloa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.