tiistai 23. syyskuuta 2014

Lehtikaali-pekonipasta - Omenasose pakastettavaksi

Tänään piti kiirettä. Hoidin monta asiaa, kävin katsomassa remontin valmistumista. 
Remontista en ole täällä maininutkaan, mutta Arleenan Sanomissa siitä oli postaus.
 Tilasin  siivoojat loppusiivoukseen ja ne tulevat torstaiaamuna. Remontti on sitten valmis. 
Postaan siitä tuossa toisessa blogissa. Laitan ehkä tänne kuvia pikkuruisesta ja suloisesta keittiöstä.

Mennään nyt ruoka-asioihin. Kun sain ison nipun lehtikaalia, alkoivat aivonystyrät järkeilyn,
 mitä niistä tekisin. Nyt on jo sipsejä purkissa. 
Tänään oli pastan vuoro. Hyvää pastaa tulikin ja valkoviinilorauksella. 
Lehtikaali sai oman paikkansa, se sopii pastaan pekonin kanssa. 
Kamerani reistaili tässä iltavalaistuksessa ja turvauduin vanhaan digikameraani,
se pelitti ja kuvia sain, ei kovin teräviä mutta kuitenkin.

Lehtikaali-pekonipasta kolme annosta
Keitä suolalla maustetussa vedessä  250 g fusillipastaa.
Kastike
100 g pekonia kuutioina
n 5 dl lehtikaalia pienittynä 
1 pienehkö sipuli silputtuna ja 2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 rkl rypsiöljyä
ruususuolaa ja mustapippurirouhetta
1 dl kermaa
3/4 dl valkoviiniä
päälle mustaleimajuustoraastetta 

Kuutioi pekoni ja paista se kuivalla pannulla rapeaksi.
Nosta talouspaperille. Pyyhkäise pannu rasvasta puhtaaksi.
Ruodi lehtikaali ja leikkaa veitsellä ohuiksi paloiksi.
Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota lehtikaalia ja sipuleita rypsiöljyssä pannulla.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Lisää kerma ja valkoviini. Anna hautua noin 10 minuuttia. 
Sekoita pekonikuutiot ja kastike valutetun pastan joukkoon.
Ripottele pinnalle esim mustaleimajuustoraastetta.
Pastan kanssa nautimme eteläafrikkalaista pehmeää valkoviiniä,
samaa, jota pastaan lisäsin. Viini oli pehmeää ja mielestäni sopivaa,
Out of Africa  chardonnay

 Omenasose pakastettavaksi

 Huuhdo luomuomenat. Poista kannat ja paloittele.
Paloitteluvaiheessa leikkasin siemenkodat pois.
Laita isoon kattilaan, meillä 5 litranen on isoin. 
Omenapaloja oli 5 litraa, lisäsin 2 dl kylmää vettä.
Kiehautin ja annoin porista miedohkolla lämmöllä, kunnes omenat ovat kypsiä.
Soseutin tehosekoittajalla sileäksi. Annostelin 4 dl rasioihin.
Annoin jäähtyä ja siirsin pakastimeen. 
Sose oli ilman sokeriakin sopivaa. Sokeria voi lisätä, kun rasia otetaan käyttöön.
Tietysti riippuu omenalaadusta, tarvitaanko sokeria. 
 

Tänään keitin myös viimeiset aroniat hyytelöksi.
Tällä reseptillä, joka on edellisessä postauksessa, tuli hyvää hyytelöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.