perjantai 26. syyskuuta 2014

Lihapullakastike spagetilla

 Kun meillä on pieniä syöjiä, kuten tänään, kysyn heilta ruokatoivomukset.
Tänään toivottiin lihapullia ja spagettia. Toivomus on helppo toteuttaa. Usein teen 
jonkin hieman eri tavalla näissä klassikkoruoissa. Muutokset eivät saa olla
radikaaleja, vaan  pieniä uusia vivahteita. Tänään uutta oli chilijauhe ja paprikajauhe.
Lisäsin niitä varovasti, mutta kuitenkin niin, että niiden lisääminen korosti lihan omaa makua.
Uutta oli myös se, että 10%:n jauhelihaan lisäsin 3 rkl rypsiöljyä taikinavaiheessa
Vehnäjauhojen paahtaminen kastikkeeseen ilman rasvaa on jo muutaman kerran kokeiltu,
mutta se on paahteisen makunsa ansiosta niin sopivaa juuri lihapullakastikkeessa,
 että valitsin tämän tavan tänäänkin. 

Lihapullat
750 g naudanjauhelihaa 10%:sta
3 tl ruususuolaa
3 rkl rypsiöljyä
2 tl paprikajauhetta, 1 tl chilijauhetta, 2 tl maustepippuria
3/4 dl täysjyväkorppujauhoja
Sekoita taikina tasaiseksi. Pyörittele pulliksi.
Paista rypsiöljy/voiseoksessa kypsiksi.

Kastike

 3 rkl täysjyvävehnäjauhoja
5 dl vettä
 paprikaa, mustapippuria ja suolaa
1/2 dl kermaa
Paahda vehnäjauhot kuivalla pannulla vaaleanruskeiksi.
Lisää kylmä vesi vatkaten. Kypsennä noin 5 minuuttia.
Mausta ja jatka kypsentämistä 5 minuuttia. Tarkista maku.
Lisää kerma ja anna poreilla hetki.  Lisää kastikkeeseen lihapullat.

Keitä täysjyväspagetti pakkauksen ohjeen mukaan.
Annostele. Lisää pinnalle juustoraastetta. Lapsille lisättiin ketsuppia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.