lauantai 11. lokakuuta 2014

Omenavohvelit pannulla paistaen

 Omena-aikahan on vielä, siksipä käytin omenoita sekä vohvelitaikinassa että kompottina 
vohveleiden päällä. En ole ihan varma voiko vohveli-nimitystä käyttää, kun paistoin 
ne pannulla eikä vohveliraudalla. Vohveleita ovat, paistaa miten haluaa.

Omenavohvelit

2 munaa vaahdotettuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta, 1 tl kanelia, 2 tl vaniljasokeria ja ripaus suolaa
1 1/2 dl rasvatonta maitoa
3/4 dl rypsiöljyä
1 omena raastettuna
päälle omenakompottia ja kermavaahtoa

Vaahdota munat. Sekoita kuivat aineet. Kuori, poista siemenkota ja raasta omena.
Lisää munavaahtoon maito, omenaraaste ja öljy.
Sekoita joukkoon kuivat aineet.
Paista joko pannulla rasvatilkan kera tai vohvelipannulla.
Valmista kompotti. Kuori kolme omenaa, poista siemenkota ja kuutioi.
Lisää omenakuutiot kattilaan , lorauta mukaan tilkka vettä.
Lisää kaneli ja vajaa desi ruokosokeria. Anna kypsyä noin 10 minuuttia, sekoita välillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.