perjantai 31. lokakuuta 2014

Päärynät suklaakahvikastikkeessa

 Nakkivoileipien jälkeen sopi makea jälkiruoka.
Olen tehnyt joskus aikaisemmin tätä, mielestäni herkullista ja jopa terveellistäkin,
jälkiruokaa. Päärynät ja 70%:n suklaa ovat mielestäni terveellistä syötävää.
Tein kaksi täsmäannosta. 


2 päärynää kuorittuna, halkaistuna ja siemenkota poistettuna
2 tl kanelia
4 tl sokeria
1 1/2 dl vettä
100g 70 %:n suklaata
1/2 dl vahvaa kahvia
esimerkiksi creme brulee-jäätelöä kaksi palloa

Keitä päärynät vesi- kaneli- sokeriseoksessa kypsiksi, n 7-9 minuuttia
Jäähdytä. Jaa annosmaljoihin.
Kuumenna vahva kahvi kattilassa. Lisää suklaa.
Sekoita kunnes suklaa on sulanut tasaiseksi.
Kaada päärynöille.
Lisää mukaan jäätelöpallo.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.