perjantai 24. lokakuuta 2014

Papusalaatti

 Tänään satoi täällä ensilumi. On niin kauniin valkoista joka puolella, 
mutta tämä lumi ei liene kestävää. Luvattiin jo lämpimämpää.
Meillä syötiin tänään kevyttä illallista. Sekoitin salaatin, johon käytin Bonduellen valkoisia papuja.
Ne ovat valutusta ja huuhtelua vaille valmiita, helppoja käyttää.
Käytin kastikkeena ja saaristolaisleivän levitteenä piparjuurella maustettua
Cantadou-tuorejuustoa. Tämä juusto sopii salaattien kanssa syötäväksi.
 
 Salaattiin sekoitin
Keräkaalia pieniksi suikaloituna, nuijin vielä kaalisuikaleet pehmiksi.
Provencen salaattisekoitusta.
Pieni palsternakka raasteena.
Pala tuoretta kurkkua kuutioina.
Vajaa 250 g  valkoisia Bonduelle papuja  huuhdottuna ja valutettuna.
Mustapippuria, paahdettuja  sesaminsiemeniä, ripaus suolaa.
Hyvää oliiviöljyä.  Sekoitus ja salaatti kulhoon. Päälle basilikaa.

Erillinen kastike syntyi nopeasti, cantadoujuustoa (125g) notkistettuna
rasvattomalla maitotilkalla.
Lisukkeena oli hyvää saaristolaisleipää, jolle sopi levitteeksi
juuri sekoitettu cantadou.
 Katoin meille kahdelle noutopöydän keittiön tasolle.
Salaatin voi syödä vaikka sohvalla. Ainakin me teimme niin.
Kevyttä ja hyvää. Sopiva annos päivän kasviksia ja hyvä oliiviöljy
tuli samalla nautittua tyydyttämättömänä kasvisrasvana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.