perjantai 7. marraskuuta 2014

Marjoja, jogurttivaahtoa ja kaurakeksiä

Kesämarjojen syönti on jo aloitettu. Se on tarpeellista sekä marjojen  että täynnä olevan pakastimen takia. 
Marjat pursuvat sieltä joka kerta, kun avaan oven. Tänäänkin oli vaikea mahduttaa
kahta jäätelöpakkausta pakastimeen. Meniväthän ne sinne, kun otin pari marjarasiaa pois.
En käsitellyt marjoja mitenkään, asetin ne  annoksille puolikohmeisin ja saivat sulaa
vielä lautasella hetken aikaa.
 Kaurakeksit ovat sekä hyviä että murenevia.
Kuvissa ne ovat vielä ehjinä, mutta murenevat ensimmäisestä lusikan kosketuksesta.
Murusteena ne sekoittuvat hyvin jälkiruoan muiden ainesten kanssa. 
Ne ovat kovin helppoja valmistaa. Ajattelin tehdä niitä jälkiruokiin tarvittaessa.
Ovat lisäaineettomia, valmiskekseissä on usein lisäaineita. Itsetehdyt maistuvat paremmilta.


Kaurakeksit 12 kpl

6 rkl voita  / tai leivontamargariinia
1 1/2 dl kaurasuurimoita
6 rkl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
Sulata rasva kattilassa liedellä tai mikroaaltouunissa täydellä teholla 20 sek.
Sekoita rasvaan kaurasuurimot, vehnäjauhot ja sokeri.
Nosta 12 nokaretta pellille leivinpaperin päälle. Tasoitin hieman.
Kypsennä uunin 200-asteessa noin 12 minuuttia. Jäähdytä.

Jogurttivaahto 12 annosta

5 dl turkkilaista jogurttia 10%
tilkka kermaa / ei pakollista
n 6 rkl juoksevaa hunajaa
2 tl vaniljasokeria
Vaahdota.

Mansikoita ja vadelmia sekä muutama mintunlehti.
Kokoa annokset haluamallasi tavalla. Nauti.


2 kommenttia:

  1. Toi jugurttivaahto oli aika mielenkiintonen, yleensä oon laittanut pelkästään vanilijavaahtoa ton tyyppisiin jälkkäreihin :D Pitää testata!

    VastaaPoista
  2. Olen aikoinani käyttänyt vaniljavaahtoa. Kun olen vaihtanut jogurttiin en enää halua käyttää vaniljavaahtoa. Se maistuu jotenkin "teolliselta" ei aidolta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.