lauantai 8. marraskuuta 2014

Savunieriäpasta

Valmistin tänään elämäni ensimmäisen kalapastan. Ostin eilen savustetun nieriän, nieriä on meillä se paras kala. 
Mietin tänään mitä nieriästä tekisin, jotain uutta ja erilaista.
Hetken mielijohteesta päätin kokeilla pastaa. Selailin netistä, onko sitä kukaan muu tehnyt
aikaisemmin. Olihan siellä ohjeita eli tehty oli. Pysähdyin Yhteishyvän kohdalla ja käytin 
ohjetta mukaellen.  Kyllä kala sopii pastaankin. Kannattaa kokeilla. Ensi kerralla
käytän herneiden tilalla rucolaa. Hyvin herneetkin sopivat.

Savunieriäpasta kolmelle

250 g spagettia käytin kokojyvää,
 ruususuolaa ja runsaasti vettä
Keitä spagetti al denteksi. 

1 rkl öljyä
1 sipuli ja 1 valkosipulinkynsi hienonnettuina
200 g savustettua nieriää ruodottomina paloina
mustapippuria, ripaus suolaa
1 ps pakasteherneitä
1/2 dl kermaa, 2 rkl pastan keitinvettä
 pari palaa yrttivuohenjuustoa murennettuna
1 rkl sitruunamehua
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota hienonnetut sipulit. 
Lisää jäiset pakasteherneet. Mausta. Kypsytä 2 minuuttia.
Lisää kerma ja pastan keitinvettä. Anna kiehua hiljakseen muutama minuutti.
Murenna joukkoon yrttivuohenjuusto.
Lisää paloiteltu nieriä, joka saa lämmetä kastikkeessa.
Purista mukaan sitruunamehu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.