perjantai 23. tammikuuta 2015

Herkullinen spagettivuoka

 Jauheliha ja spagetti on sopiva parivaljakko. Nyt en tehnyt pastaa,
vaan laatikkoruokaa tarkemmin spagettivuokaa. Tästä tuli mehukkaan herkullista.

250 g täysjyväspagettia
450 g paistijauhelihaa
2 sipuli silputtuna
voita/rypsiöljyä
1 tlk/400g Mutti-tomaattimurskaa
1 porkkana ohuina viipaleina
1/2 ps pakastekasvissekoitusta
2 dl kukkakaalimurua
2 tl maustepippuria, 2 tl ruususuolaa, 2 tl paprikaa
3 dl ruokakermaa
1 dl kermaa
100 g emmentaljuustoraastetta
persiljaa

Katko spagetti sopivaksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä  n 10 min.
Silppua sipuli ja kuullota voi/rypsiöljy seoksessa, mausta ripauksella suolaa.
Lisää pannulle porkkanakiekot ja kuullota pari minuuttia.
Nosta pannu sivuun ja kaada mukaan pakastekasvikset. Ne saavat sulaa odottaessaan.
Ruskista jauheliha voi/rypsiöljytilkassa. Mausta suola-, maustepippuri- ja paprikaseoksella.
Kokoa raaka-aineet isoon vuokaan.  Lisää mukaan kukkakaalimuru.  Sekoita.
Kaada vuokaan ruokakerma-kermaseos. Levitä pinnalle juustoraaste.
Kypsennä 200-asteessa noin 30-40 minuuttia.
Ripota pinnalle persiljaa.

 Syvät lautaset sopivat hyvin spagettiruuan tarjoamiseen.
Sitten syömään.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.