lauantai 17. tammikuuta 2015

Teriyakilohi

 Tänään yksinkertaista ja hyvää ruokaa.
Merilohifilee teriyakilla maustettuna ja pannulla paistettuna 
oli juuri tänään tarpeeksi helppo juttu, kun raahauduin museolta kotiin.
Nyt on näyttely valmis. Oli mukava nauttia vaivattoman hyvästä ruuasta.


500 g merilohifilettä
1/2 dl teriyakikastiketta
1 tl ruususuolaa
1 rkl rypsiöljyä

Pyyhi kalafilee ja leikkaa paloiksi.
Ripauta pannulle rypsiöljy. Lämmitä pannu keskilämmöllä.
Kun pannu ei ole liian kuuma, ei teriyaki ota pohjaan.
Laita puolet teriyakista pannulle. Nosta fileviipaleet pannulle nahkapuoli ylöspäin. 
Nosta lieden lämpöä. Paista kunnes lihapuoli on sopivasti kypsynyt.
Käännä filee ja käännä lieden lämpö pienemmälle.
Kaada fileen päälle loput teriyakista. Paista, kunnes fileen keskiosakin on vaalea.
Filee on nyt sopivan kypsä. Nosta fileet pannulta ja poista nahka.

Kokoa annokset. Meillä tarjottiin kala-aterialla klassiset
lisukkeet. Keitettyä perunaa, porkkanaa ja salaattia.
Lisäksi kastikkeena kermaviili-ruohosipulikastiketta. Sen tein eilen salaattiaterialle.
Voit katsoa koostumuksen edellisestä postauksesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.