keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Uunissa kypsytetty jauhelihakasvisrisotto

 Kun haluat jauhelihasta vaivatonta ruokaa, silloin on paikallaan tämä uunirisotto.
Ostin hyvää vähärasvaista naudan paistijauhelihaa. Tänään käytin reilu 200 grammaa
uunirisottoon. Risotosta tuli mehukkaan maistuvaa. Se kypsyi puolisen tuntia uunissa.
Kuullotin sipulit ja kasvikset sekä ruskistin jauhelihan. Sen jälkeen kaikki sekaisin ja uuniin.
Tätä pitää tehdä eri versioin jatkossakin. Broileri, kala, kasvikset käyvät hyvin.
   

n 200g paistijauhelihaa
1 sipuli pilkottuna
pieni porkkana kuutioina
nokare voita
120 g kasvissekoitus pakaste
5 dl vettä + lihaliemikuutio
1 1/2 dl pitkäjyväriisiä
2 dl kukkakaalia raasteena
ruususuolaa, mustapippuria rouheena, cajunmaustetta
päälle persiljaa 

Mittaa vesi uunikulhoon ja murenna mukaan lihaliemikuutio.
Nosta 200-asteiseen uuniin. Liemi saa kiehahtaa.
Pilko sipuli, kuutioi porkkana ja raasta kukkakaali.
Kuullota sipuli 2 minuuttia, mausta ripauksella suolaa. 
Lisää porkkanakuutiot ja kuullota hetki. Nosta pakastevihannekset
pannulle ja siirrä pannu pois liedeltä.
Ruskista paistijauheliha ja mausta ripauksella cajunmaustetta, 
mustapippurirouhetta ja hieman ruususuolaa.
 Yhdistä kasvikset, jauheliha ja kukkakaali.
Mittaa lihaliemeen riisi ja lisää sekoittaen kasvis-jauhelihaseos.
Paista uunin 200-asteessa noin 30 minuuttia.
Pilko valmiin risoton pinnalle persiljaa.

Risotto ennen uuniin menoa.
Ja valmiina juuri uunista otettuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.