torstai 26. helmikuuta 2015

Aroniaruisrouhepuuro

 Olen aika nuuka. Pakastin aroniahyytelöä tehdessäni siivilöidyt marjatkin.
Hyytelöönhän tarvitaan marjoista irronnut mehu, kuoriin jää vielä paljon 
hyvää aroniaa. Huomasin, että pakasteessa oli jäljellä vielä toinen rasioista.
Niinpä otin sen tänään puuron raaka-aineeksi. Kaapissa oli Korpelan Myllyn
ruisrouhepaketti. Se ratkaisi kaiken. Keitin ihanan, maukkaan puuron,
jota saamme syödä vielä huomenna aamiaisellakin.
1 l vettä
4 dl  aroniasurvosta
4 dl ruisrouhetta
3/4 tl ruususuolaa
3/4 dl sokeria
päälle
kerma/jogurttivaahtoa vaniljalla maustettuna
Laita hieman sulaneet aroniat kiehuvaan veteen.
Kun ne ovat täysin sulaneet, lisää mukaan rouheet.
Anna kiehua hiljakseen 45 minuuttia.
Mausta valmis puuro sokerilla ja suolalla.
Vatkaa kerma ja jogurtti vaahdoksi, mausta vaniljalla.
Nauti puuro vaahdon kera.
 
Voit tietysti käyttää muita marjasurvoksia, puolukka, mustikka jne..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.