keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Kaali-sienikeitto

 Tänään maistui kasviskeitto lämmittävän hyvältä.
Pieni valkokaali oli yllättävän mehukas ja oli keitossa oikein sopivaa.
Käytin mausteina kuivattuja basilikaa ja meiramia sekä muskottipähkinää.
Mausteet näkyvät keiton pinnassa tummina pilkkuina.
Kuivattuja metsäsieniä riittää vielä, lisäsin niitä keittoon.
Ostin ensimmäisen purkin notkeaa maustamatonta koskenlaskijaa,
se antoi täyteläisen maun.

kourallinen kuivattuja metsäsieniä huuhdeltuna ja valutettuna
pilko sienet sopiviksi ja kuullota pannulla
1 sipuli silputtuna ja 1 valkosipulinkynsi murskattuna
2 rkl auringonkukkaöljyä
noin 400 g valkokaalia suikaleina
1 iso porkkana huuhdeltuna ja puolikasviipaleina
pala lanttua kuorittuna ja pieninä kuutioina
1/2 isoa palsternakkaa kuorittuna ja puolikasviipaleina
1 l kasvislientä kiehuvana
ruususuolaa, kuivattua meiramia ja basilikaa  sekä muskottipähkinää
1/2 prk/125 g notkeaa koskenlaskijaa
persiljaa
Kuullota kuumassa öljyssä pannulla sipulit. Kaada kattilaan kasvisliemen joukkoon.
Lisää tarvittaessa pannulle tilkka öljyä ja kuullota pilkotut juurekset.
Kaada juurekset kattilaan. Kuullota lopuksi kaalisuikaleet ja mausta.
Lisää kaali kattilaan.  Kiehuta keskilämmöllä keitto kypsäksi. 
Lisää sienisilppu keittoon, kiehauta.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Lisää koskenlaskijajuusto ja anna sen sulaa keittoon kiehauttaen.
Annostele ja lisää pinnalle persiljaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.