sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Kikherne-linssi-chorizokeitto


Keitin makkarakeiton, erilaisen kuin mihin olemme tottuneet.
Nyt en käyttänyt perunoita ja juureksia enkä perinteistä lenkkimakkaraa.
Tämä täyteläinen ja terveellinen keitto on täynnä kuituja ja hitaasti imeytyviä hiilareita,
joista saa pitkäkestoista energiaa.  Nyt jaksaa pitempään.
Keitto oli todella maukas ja voin suositella sitä juuri nyt kylmänä pakkaspäivänä.

1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
3 kpl/ n 120g  chorizo-makkaraa viipaleina
2 rkl auringonkukkaöljyä
2 tl korianteria, 1 tl kanelia, 3 tl juustokuminaa,  ripaus chiliä
3 tomaattia kaltattuna, paloiteltuna ja siemenet poistettuna
1 prk/400g  linssejä, kypsiä veteen säilöttynä, huuhdeltuna ja valutettuna
1 prk/400g  kikherneitä huuhdeltuna ja valutettuna
1 rkl tomaattipyrettä
1 l kasvislientä
ruususuolaa ja mustapippuria rouheena
Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulisilput ja chorizoviipaleet.
Lisää mausteet juustokumina, korianteri, kaneli ja chili.
Kuullota muutama minuutti. Lisää paloitellut tomaatit, valutetut kikherneet ja
linssit sekä tomaattipyree ja kasvisliemi. Kiehauta ja madalla lämpöä.
Anna kiehua hiljalleen kannen alla 15 minuuttia. Lisää suola ja pippuri.
Annostele keitto lautasille ja silppua päälle persiljaa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.