sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Mausteinen uunilohi

 Lohen valmistaminen uunissa on vaivatonta. Tämä lohi maustettiin ensin tuhdisti
ja se sai odottaa uuniin pääsyä puolisen tuntia. Lopputulos oli herkullinen.

1,2 kg merilohta
Maustaminen
4 rkl oliiviöljyä
4 tl ruususuolaa
4 tl maustepaprikaa, 2 tl chilijauhetta, 1 tl timjamia, 2 tl sokeria
Sekoita mausteet öljyyn. Pyyhi lohi talouspaperilla ja leikkaa sivurasva pois.
Aseta lohi uunivuokaan.  Levitä mausteseos lohen pinnalle.
Anna maustua 30 minuuttia huoneenlämmössä. Työnnä lohi vuoassaan uuniin. 
Paista 200-asteessa noin 25 minuuttia.

 Nosta vuoka uunista, tarkista kypsyys. Leikkaa annospaloiksi.
Meillä syötiin lohta perunamuusin ja salaatin kera.
Tämä mausteinen lohi ei kaipaa kastikkeita. Mehevä perunamuusi sopii hyvin.

2 kommenttia:

  1. Oli pakko tulla tarkistamaan nuo lohen mausteet, kun instassa jo kuvaa ihailin! Kiitos jälleen - tätä(kin) on pakko kokeilla, sillä lohi on yksi tämän laiskan kokkaajan mieliruuista;)

    VastaaPoista
  2. Tähän tuli mukavasti mausteita. Todella näppärän helppoa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.