tiistai 31. maaliskuuta 2015

Valkosipuli-perunakeitto

 Tänään, keittopäivänä, keitin keitoistani parhaimpia.
 Tämä valkosipulia ja sipulia sisältävä perunakeitto on samettisen hyvää.
Pitkästä aikaa muistin tämän lempikeittomme ja pyöräytin sen päivälliseksi.
 
2-3 annosta 
 50 g voita
1 kokonaisen valkosipulin kynnet
1 sipuli hienonnettuna
n 200 g jauhoisia perunoita kuutioina
2 1/2 dl rasvatonta maitoa
2 1/2 dl kanalientä
tarvittaessa suolaa , mustapippuria rouheena
Sulata 1/3 osa voista kattilassa keskilämmöllä. Laita valkosipulinkynnet (kuoritut) 
ja paista 5 minuuttia, kunnes ovat kullankeltaisia.
Lisää hienonnettu sipuli ja kypsennä 2 minuuttia. Lisää perunakuutiot
ja loput voista. Kypsennä 7 minuuttia., kunnes sipulit alkavat pehmetä.
Sekoita usein, ettei perunan tärkkelys tartu kattilan pohjaan.
Kaada joukkoon maito ja kanaliemi. Keitä hiljakseen 15 minuuttia,
kunnes perunat ovat pehmeitä. Soseuta keitto.
Mausta tarvittaessa suolalla sekä mustapippurilla. Itse en lisännyt suolaa.
Paahdettu leipä sopii hyvin keiton kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.