lauantai 25. huhtikuuta 2015

Mausteinen lohifilee, perunapyree ja salaatti

 Valmistin lohifileet uudella tavalla. Kuvassa saattaa näyttää, että
fileessä on nahka. Nahka on poistettu ja lohen pinnassa on maistuva mausteseos.
Sekoitin mausteseoksen ja hienonsin sen huhmaressa. Lohifilee halkaistaan  ja 
leikataan sopiviksi paloiksi. Ennen paistamista painoin nahattomaksi vedetyn puolen
mausteseokseen. Filepalat paistoin rypsiöljytilkassa ensin maustepuoli ja sen jälkeen toinen puoli.
Kauniimpi maustepuoli jätetään tarjottaessa päällepäin.
Yksinkertaiset lisukkeet, perunapyree uusista perunoista ja perinteinen raikas salaatti. 
  

2-3 annosta

n 600 g  lohifilettä
 rypsiöljyä
hienoa merisuolaa
mausteseos ; reilu 1 rkl viher- ja rosepippurisekoitus, 1 tl korianteria
1 neilikka, 1/2 tl anista, 1 tl tilliä, 1 tl persiljaa
Sekoita mausteet. Hienonna huhmaressa.
Halkaise lohi keskiuran kohdalta. Poista nahka. Leikkaa sopiviksi paloiksi.
Kuumenna rypsiöljytilkka pannulla.
Mausta lohipalat merisuolalla. Painele ns nahkapuoli mausteseokseen.
Paista ensin maustepuoli ja sitten toinen puoli. Parisen minuuttia per puoli.
Nosta lohipalat uunivuokaan ja loppukypsennä 100-asteisessa uunissa, 
kunnes sisälämpötila on 50-astetta.

Perunapyree 
Pese uudet perunat huolellisesti. Halkaise tarvittaessa.
Keitä perunat kypsiksi jo ennen lohen valmistamista.
Kaada vesi pois. Lisää perunoille n 1/2 litraa, voita 30 g  ja ruokakermaa 1 dl.
Soseuta perunanuijalla tasaiseksi.

Salaatissa on
pehmeää friseetä, rucolaa, terttutomaatteja, kurkkua, ruususuolaa, oliiviöljyä
paahdettuja sesaminsiemeniä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.