tiistai 21. huhtikuuta 2015

Oranssi linssikeitto

 Ripustusurakkaa on nyt tehty kohta kaksi päivää.
Joten aikaa ei ole tuhrattavaksi ruuanlaittoon.
Vetäisin kaapista keittoainekset pöydälle ja ryhdyin keittoa keittämään.
Ensin hienonsin sipulit ja mittasin mausteet.
Avasin tomaattimurskapurkin ja huuhdoin linssit.
Hyväähän tästä keitosta tuli. Vetää vertoja hyvälle hernekeitolle.

Reilu kaksi annosta linssikeittoa
 
1 isohko sipuli pienittynä
2 valkosipulinkynttä pienittynä
1 rkl voita
1 tl kurkumaa, vajaa tl cajunia,  1/2 tl inkivääriä
2 tl ruususuolaa
400g /1prk Mutti tomaattimurskaa
6 dl vettä
1 1/2 dl huuhdeltuja linssejä
1 dl ruokakermaa

Huuhdo linssit hyvin. Hienonna sipulit.
Sekoita mausteet suolaa lukuunottamatta.
Kuullota sipulisilppu ja mausteet kuumassa voissa.
Lisää vesi ja tomaattimurska. Lisää suola.
Anna kiehua noin 3 minuuttia.
Lisää linssit. Anna kiehua välillä sekoittaen 30 minuuttia.
Lisää kerma. Anna hautua kannen alla 3 minuuttia.
Annostele ja lisää pinnalle persiljaa.
Nauti ruisleivän tai näkkärin kera.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.