perjantai 15. toukokuuta 2015

Lihapullat uudella tavalla


Tänään meillä oli pieniä ruokavieraita. Lihapullat ovat
taattu suosikki. Niitä pyörittelin tänään 37 kappaletta.
Löysin hyvältä kuulostavan ohjeen Ruoka.fi/blogit/mukana-maku - blogista.
Valitsin tämän ohjeen osaksi syystä, että lihapullat kypsennetään
uunissa ja viimeistellään lopuksi pannulla kevyesti paistaen.
Tämä tapa on hieman helpompi, pullista tulee tasaisen kypsät ja ulkonäkö on hyvä.
Eikä sovi unohtaa pääasiaa, lihapullat ovat myös maukkaat.
Hieman jostain kohdin ohje muuttui, esimerkiksi sipulin jouduin jättämään pois
lasten takia ja balsamicokin jäi pois. Nämä kannattaa lisätä, jos ruokatottumukset sallivat.
Tein myös tupla-annoksen eli jauhelihaa oli 800 g.


800 g naudanjauhelihaa 10%
1 lihaliemikuutio + 1/2 dl vettä
2 kananmunaa
3/4 dl kokojyväkorppujauhoja
2 rkl worcesterkastiketta
1 tl sokeria, 1 tl sinapinsiemeniä, muutama rouhaisu mustapippuria
suolaa varovasti, koska lihaliemessä on jo suolaa lisäsin 1 tl
rypsiöljyä

Nosta jauheliha huoneenlämpöön n 30 minuuttia ennen käsittelyä.
Sekoita kananmunien rakenne rikki ja lisää jauhelihan joukkoon.
Kiehauta vesi ja liota lihaliemi nesteeseen. Sekoita seos jauhelihaan.
Lisää mausteet ja korppujauho ja sekoita jauhelihaan.
Sivele käsiin rypsiöljyä, se pitää pullien pinnan sopivan tasaisena. Hyvä vinkki.
Pyörittele taikinasta uunipellille leivinpaperin päälle pyöryköitä.
Paista uunin 200-asteessa 10 minuuttia.
Lopuksi paista pyörykät rypsiöljytilkassa pannulla muutaman minuutin verran.

 Pelkistetty annos, vain parhaat on valittu.
Lihapullat, perunamuusi ja salaatti


Koivut ovat hiirenkorvalla, kaunista vihreää joka puolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.