torstai 11. kesäkuuta 2015

Kukkakaalikookoskeitto

 Tänään oli keittopäivä. Inspiroin kasviskeiton, poikkesin perinteisestä.
Omenan ansiosta keitto sai mukavan hedelmäisen maun, joka sopi yhteen kookosmaidon kanssa.

Kukkakaalikookoskeitto
1 l kasvislientä
1 sipuli viipaleina
2 valkosipulinkynttä pienittynä
rypsiöljyä, voita, ripaus sokeria
mausteet; inkivääriä, muskottipähkinää, paprikaa, kanelia
1 porkkana puolikaslantteina
1 palsternakka puolikaslantteina
keskikokoinen kukkakaali nuppuina
2 dl kookosmaitoa
2 omenaa viipaleina
persiljaa

Kiehauta kasvisliemi.
Kuumenna pannulla rypsiöljy ja voi tiriseväksi. 
Kuullota pienityt sipulit rasvassa, lisää mukaan sokeria.
Lisää mausteet ja kuullota niitä pari minuuttia.
Lisää porkka- ja palsternakkaviipaleet. Kuullota.
Nosta pannun sisältö kasvisliemen joukkoon kattilaan.
Lisää pannulle hieman rypsiöljyä. Kuullota kukkakaalinuput pannulla
parisen minuuttia ja lisää ne kattilaan. Anna kiehua hiljakseen.
Lisää pannulle nokare voita ja nosta omenaviipaleet pannulle.
Anna viipaleiden kypsyä ja mausta kanelilla.
Lisää kattilaan kookosmaito, kun kasvikset ovat kypsiä. Kiehauta.
Lisää lopuksi omenaviipaleet. Annostele. Pilko annoksille persiljaa.


1 kommentti:

Kiitos kommentistasi.