lauantai 6. kesäkuuta 2015

Uunisiikaa ja varhaisperunoita - grillattua kieltä

 Uunissa paistettu siika sopii varhaisperunoiden kanssa. Kalan mieto maku matsaa 
sopivasti varhaisperunoiden kanssa. Samassa uunikypsennyksessä kypsyi myös palsternakka.
Salaatti kuuluu meillä aina myös pääruokaan.
 Alkuruuaksi viipaloin grillissä kypsytettyä possunkieltä.
Kokosin maalaisciabattaviipaleelle salaattia ja kieliviipaleita.
 
 Siika sai vatsaansa merisuolaa, mustapippuria, tuoretta tilliä, 
varhaissipulia ja rypsiöljyä. Päälle pirskottelin myös rypsiöljyä ja hieman merisuolaa.
Mukaan leikkasin vielä palsternakkaa, jolle ripottelin rypsiöljyä ja merisuolaa.
Siika ja palsternakka kypsyivät 200-asteessa noin 20 minuuttia.
Kypsästä kalasta lähtivät sekä nahka että ruodot hyvin pois. 
 
Varhaisperunat ja kala ovat hyvä pari. Kastikkeena oli voisulaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.