torstai 16. heinäkuuta 2015

Lehtikaalikeitto

 Sain sisareni puutarhasta nipun lehtikaalia. Päätin tehdä siitä jotain mitä
en ennen ole tehnyt. Selailin nettiä ja löysin lehtikaalikeiton IS:n Ruokalasta.
Tapani mukaan muuntelin keiton omaan makuuni.
Hyvää tuli. Keittoon sopi hyvin Valion notkea Cheddar Ruoka - juusto. 


1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
2 rkl oliiviöljyä
3 jauhoista perunaa kuorittuna ja kuutioina
6 kpl lehtikaalin lehteä  ruodittuna ja pienittynä
9 dl kiehuvaa kasvislientä
ruususuolaa ja mustapippurirouhetta
1/2 dl oliiviöljyä
ripaus hunajaa
4-5 rkl cheddar juoksevaa juustoa

Kuullota silputut sipulit kattilassa oliiviöljyssä.
Lisää perunat ja jatka kuullottamista.
Lisää pienitty lehtikaali ja jatka kuullottamista sekoittaen.
Kaada kiehuva kasvisliemi kattilaan.
Lisää mausteet. Anna kiehua n 20 minuuttia. Soseuta.
Lisää oliiviöljy ja hunaja. Tarkista maku.
Lopuksi nostele kuumaan keittoon juusto ja anna sen sulaa.
Lisää annoksille vielä lusikallinen cheddaria ja punaviinilehti.
Nauti, sillä keitto on hyvää. 

Lehtikaalit Arabian Omena-kannussa
Nyt mietin mitä näistä teen, ehkä pizzaa tai pastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.