sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Uunibroileririsotto

 Uunirisotto kypsyy uunissa  eikä vaadi liemen lisäystä, sillä liemi
lisätään kerralla riisin joukkoon. Kypsennyksen aikana esivalmistellaan 
kaikki se mitä risottoon riisin jälkeen tulee. On helppoa ja lopputuloksena on maistuva risotto. 
Valitsin salaattiin hedelmää eli nektariinia, joka sopii broileririsotolle.
Risottoon  lisäsin tällä kertaa valkoista naurista ja tietysti broilerikuutioita.
    
Risotto

2 valkosipulinkynttä ja 1 pienehkö keltasipuli pienittyinä, rypsiöljyä 
 Kuullota keskilämmöllä öljyssä sipulisilppu, noin 3 minuuttia.
Lisää 3 dl arborio-risottoriisiä ja kuullota noin 2 minuuttia
Kuori pieni valkoinen nauris ja leikkaa kuutioiksi.
 Lisää riisin joukkoon ja kuullota 1 minuutti.
Kaada riisi-sipuli-naurisseos uunipataan.
Lisää pataan 7 dl kiehuvaa kanalientä.
Laita kansi päälle ja kypsennä uunissa 200-asteessa noin 20 minuuttia.

Leikkaa 250 g broilerifilettä suikaleiksi
Mausta, suola, mustapippuri, savupaprika, curry, basilika mausteilla
Ruskista broilerisuikaleet voi/rypsiöljyssä 2 minuuttia.
Leikkaa suikaleet kuutioiksi ja lisää sekoittaen al dente risottoon.
Sekoita 30 g voita  2 rkl sitruunamehua  ja lisää risottoon.
Anna kypsyä vielä uunissa muutama minuutti.
Lisää risottoannoksille juustoraastetta.

Kokoa rucola,viinilehti ym salaatiksi. Lisää mukaan viipaloitu nektariini. 

Tämä risottoruoka oli todella maistuvaa. Kokeilkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.