lauantai 15. elokuuta 2015

Lime-hunajalohi riisillä

Lohiruokaa tulee valmistettua liiankin usein. Tänään oli kaupassa ainoa vaihtoehto kaloista lohi. 
Selailin muiden tekemiä lohiruokia. Löysin ruoka.fi-sivuilta simppelin ohjeen,
jota en ole ennen kokeillut. Niinpä meillä syötiin limelohta. 

Lime-hunajalohi

500 g nahaton merilohifilee
1/2 dl limemehua
1 limen kuori raastettuna  
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 1/2 tl hiutalemerisuolaa
mustapippuria, limeviipaleita
Pese lime huolellisesti.
Sekoita limemehu. kuoriraaste, öljy ja hunaja.
Levitä lohiviipaleet uunivuokaan. Levitä pinnalle limeseos ja
ripottele pinnalle suola ja mustapippuri sekä limeviipaleet..
Anna maustua 20 minuuttia. Nosta vuoka uuniin 200-asteeseen.
Anna paistua 15 minuuttia. Käännä loppuminuuteilla grillivastus päälle,
jos haluat ruskistuneen pinnan.

Kypsensin lisukkeeksi kasvisliemessä riisin.
Lisänä on hunajameloni- kurkkusalaatti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.