sunnuntai 2. elokuuta 2015

Siemenillä maustettu uunilohi uunibataatilla

 Lohta tänään hieman erilaisella tavalla  uunissa kypsyttäen.
Samassa uuninlämmössä kypsyivät myös bataattipuolikkaat.
Ihana appelsiinikastike sopi sekä bataatille että lohelle.

Merilohifilee uunissa
Leikkaa fileestä sopivat palat
Mausta, suolaa, mustapippuria ja dijon hunajasinappia
Päälle siemensekoitusta.
Kypsennä 200-asteessa 20 minuuttia

Uunibataatti
Pese bataatti hyvin. Halkaise ja vetele ristikot pintaan.
Valuta bataatille rypsiöljyä. Levitä pinnalle mustapippuria, savupaprikaa ja suolaa
Kypsennä uunissa 200-astetta noin 40 minuuttia.

Appelsiinikastike 
1 tlk /150g ranskankermaa 18%
Mausta, kuivattu tilli, suola, mustapippuri, sokeri
2 rkl puristettua appelsiinimehua
1 tl raastettua appelsiininkuorta
Sekoita ja lisää päälle persiljaa
 
Pyöräytin vielä salaatin lisukkeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.